Община Суворово се поклони пред подвига на Васил Левски

Днес се навършват 150 години от гибелта на Апостола на нашата свобода, покланяме се пред делото и паметта на един от най-великите българи. В селото, което носи името на Левски, бе отслужена възпоменателна церемония. Да отдадат своята почит се събраха близо 200 жители и гости на селото.

Деца от местното читалище рецитираха стихове и пяха песни, посветени на великия син на нашата Родина, всички сведохме глави, замълчахме, поставихме венци и цветя пред паметника му.

Днес е ден за памет и почит. Към един обикновен българин, към велик човек, който е отдал всичко в името на най-висшия идеал – свободата. Той е съзнавал колко ценна е тя, завещал ни е как да се борим и да я отстояваме всеки ден. Дано всички помним завета му и се стараем да го изпълняваме. Хубаво е да помним и другите му завети – да сме единни, да не се делим и противопоставяме, да забравим подлостта и предателството, да се борим в името на общото благо, загърбвайки егоизма.

Днес си спомняме за един от най-великите ни национални герои. Да се стараем да бъдем достойни наследници и да предадем заветите му на децата ни, за да я има Родината, за чиято свобода той плати с живота си.

Поклон пред паметта му!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!