Паднали клони и отнесени покриви заради бурния вятър във Варна

Пожарни екипи работят по отстраняване на паднали клони в различни части на града, каза оперативният дежурен в Община Варна. Покрив на сградата на старата ЖП гара е наклонен от силния вятър, служителите в района са уведомени. Поривите на вятъра във Варна достигат 19 м/с.

От фирмите отговарящи за поддръжката на пътищата, уточниха че обработват заледени участъци в район „Приморски“, като обстановката в кв. „Виница“ е усложнена.  

Няма отменени полети от летище Варна към този момент, но сутринта три полета са закъснели с около час, заради силния вятър, предаде Радио Варна.

Няма затворени пътища във Варненска област, съобщиха от Областното  пътно управление – Варна. Навсякъде пътищата са мокри или заснежени, обработват се, но навяванията правят обработката трудна, каза дежурният и допълни, че АМ „Хемус“ и вътрешните пътища в областта се обработват от 16 машини 

Няма затворени пътища и в Добричка област. От областно пътно управление в Добрич казаха, че снежната покривка е с дебелина 2-3 см, но на някои участъци има навявания. 14 машини извършват обработка на основните пътища, поясниха от пътното управление.  

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!