Десислава Атанасова: За коалиция с БСП не можем да говорим

Десислава Атанасова коментира поведението на ГЕРБ спрямо БСП и мандата. 

За коалиция с БСП не можем да говорим, ГЕРБ няма да изневери за себе си. Това заяви в студиото на БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова. Тя не изключва обаче друга форма на подкрепа, пише news.bg.

„Можем обаче да говорим за подкрепа на кабинет – технически, експертен или по определени приоритети“, обяви Атанасов. По думите й е нужно всеки лидер да гарантира, че парламентарната му група ще спазва коалиционно споразумение.

Припомняме, че по време на лидерската среща, организирана от Корнелия Нинова, като лидер на БСП получила третия мандат за съставяне на правителство, Бойко Борисов заяви, че подкрепа няма да дадат за правителство с мандата на социалистите, тъй като имат решение на Националния съвет да не влизат в коалиция с БСП. Той обаче даде заявка, че ще пита структурите на партията дали това решение да не се промени и да могат да се водят разговори за общо управление.

Десислава Атанасова заяви, че не помни да е наричала някога лидера на БСП Корнелия Нинова – „госпожа Лъжа“. Но увери, че ще разобличава всеки, който лъже и ще нарича всеки с думата „лъжец“, който той или тя лъже.

Като извод от 48-о Народно събрание Атанасова изведе „ясните мнозинства по политики с ярка евроатлантическа ориентация“. ГЕРБ са били лидери в процесите за помощта за Украйна, Лукойл и дори Северна Македония. Ангажирали били с евроатлантическия път на България партии като Демократична България, ДПС и Български възход.

Атанасова обаче не видяла такава политика в БСП, ПП и Възраждане.

Депутатката призова партиите да престанат да се занимават с изчегъртване, с дълбаене на червени линии и политическо противопоставяне, а след изборите да седнат на една маса и да разговарят за обща всеобхватна съдебна реформа.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!