Претендентка за „Мис Вселена“ сътвори чутовен скандал, никой не ѝ прие извиненията

За представителката на Боливия в конкурса „Мис Вселена“ съществува реална заплаха да не стигне изобщо до битката за короната, ако делото за дискриминация, заведено срещу нея, влезе в съда.

Кметството на южния град Потоси е подало жалба в съда срещу Мис Боливия Мария Фернанда, като е поискало да ѝ бъде отнета и короната. Причината са нейни непристойни коментари в социалните мрежи срещу останалите претендентки.

В клипче в интернет се вижда как Фернанда критикува останалите участнички в „Мис Вселена“, докато разглежда снимките им, наричайки някои от тях „лелки“, а за една дори стигна до там да каже, че е толкова непривлекателна, че „сигурно е от Потоси“, с което възмути властите в градчето, информира Infobae.

По-късно в друго видео тя обясни, че направените коментари били част от „социален експеримент“ и се извини, но това не се оказа достатъчно, за да умилостиви жителите и властите в Потоси.

В последните часове името ми бе замесено в скандално видео, което реших да кача. То беше едва шест минути и представляваше част от социален експеримент, коментира 23-годишната красавица.

Тя унижи жените от Потоси, така че тя няма моралното право да представлява Боливия на международния конкурс, заяви пред Асошиейтед Прес съветникът по правните въпроси към община Потоси Ричард Алехо.

Организаторите на „Мис Вселена“ все още не са коментирали темата, нито са реагирали на призивите Мария Фернанда да бъде дисквалифицирана от конкурса, който по график трябва да се проведе през януари догодина в Ню Орлиънс, САЩ.

Коментарите на Мис Боливия попадат в престъплението расизъм и дискриминация и ако организаторите на „Мис Вселена“ не предприемат мерки, ние ще пристъпим към дело, закани се Роксана Грац, ръководител на една от гражданските организации в Боливия.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!