Поход за мир се провежда тази събота във Варна

В събота (26.11.2022) във Варна и още 19 града в страната и чужбина (сред които София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Лондон и др.) ще се проведе „Общобългарски поход за мир и неутралитет, против изпращането на оръжия в Украйна и други страни извън НАТО и ЕС и прякото или косвено въвличането на България във военен конфликт, съобщават организаторите от „Майки срещу войната“.

Митинга във Варна стартира със сборен пункт пред Общината в 13:00 ч., след което се очаква да премине като шествие по маршрут:

– бул. „Осми Приморски полк“ – пл. „Съединение“ – бул. „Цар Освободител“ – ИУ-Варна – бул. Княз Борис I“ – бул. Сливница – градинката до паметника на Приморците, загинали в Сръбско-българската война 1885 г.

Всички граждани, медии, политически партии и заинтересовани лица са поканени да подкрепят каузата, като организаторите изрично подчертават, че митинга е НАДПАРТИЕН и „Партийни и други знамена, освен БЪЛГАРСКОТО, няма да бъдат толерирани!“, съобщават организаторите.

По време на събитието ще се събират подписи и всеки желаещ ще може да подкрепи гражданската инициатива „Майки срещу войната“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!