Кампания за купуване на бус за кръводаряване започна във Варна

Кампания за закупуване на транспортно средство за кръводаряване стартира тази седмица във Варна благотворителното сдружение „Аз вярвам и помагам“. Големият бус ще бъде дарение за Районния център по трансфузионна хематология. 

„Идеята е той да обикаля по различни градове и локации, а хората да даряват кръв на място. За жалост, има огромна необходимост от кръводаряване. Това ще бъде първият подобен мобилен пункт у нас“, подчерта за Радио Варна председателят на сдружението Владислав Николов.

Кампанията започна на 22 ноември и ще продължи шест месеца. „Новата ни кауза е на стойност 500 хил лв. Тя включва още две големи кампании“, допълни Николов.

От сдружението се обединяват в идеята за купуване на втора детска линейка, която този път ще бъде специализирана за недоносените бебчета от АГ „Проф. д-р Д. Стаматов“ във Варна. 

Третата кауза на „Аз вярвам и помагам“ е насочена към подпомагане на Детската хирургия към МБАЛ „Св. Анна“ във Варна – скъпо струваща апаратура на стойност десетки хиляди левове, подчерта Владислав Николов. 

Средствата ще се събират с традиционните събирания на капачки на сдружението, но и с банкова сметка, която желаещите могат да открият във Фейсбук страницата на „Аз вярвам и помагам“. „Моля, ако някой има желание да дари средствата по сметка, предварително да ни пише, за да няма злоупотреби“, каза още той.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Владислав Николов, председател на Сдружението „Аз вярвам и помагам“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!