Богдан Милчев: Да се свалят номерата за три години при алкохол и наркотици

„Министър Иван Демерджиев звучи доста убедително в изказите си и когато казва, че някой лети с 200 км/ час и не могат да го стигнат, аз мога да кажа обаче, че не само мигранти летят с такава висока скорост, а и много от българите“. Това заяви в ефира на Нова нюз инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

„Имаме нужда МВР да овладее всичко това. Пътна полиция има много организационни проблеми“, допълни той.

„Проблемът с мигрантите от МВР го прехвърлят на Закона. А законът няма да спре мигрантите, те трябва да бъдат спрени на границата. Това, което правят от МВР сега, е разпад на държавността“, категоричен е той.

„Не може да даваме толкова жертви на полицаите, никак не е нормално това- умират полицаи, раняват се служители на реда, те дори не могат да бъдат обезопасени на пътя, за да свършат работата си. Тотален разпад“, уточни още той.

„Тази корупция, която цари в МВР, няма как да я изкореним толкова лесно, трябва да започнем на чисто, от началото, за да си подредим държавата“, смята Милчев.

„За да намалим жертвите, трябват организационни промени – в Пътна полиция кипи безсмислен труд и това го показват анализите“, каза още той.

„Струма“ – една година след инцидента там – защо никой не е обърнал внимание на този участък, отговорът какъв е, защото там няма толкова жертви. Трябват инженерни и контролни действия да се предприемат“, добави Милчев.

Институтът за пътна безопасност категорично се противопоставя на порочната практика на различните политически ръководства на МВР през последните години да се опитват да решават организационни проблеми чрез промени в законодателството. Настояваме за цялостно преразглеждане на методологията на контрол и поведението на полицейските сили и препоръчваме на министъра на вътрешните работи да възложи изготвяне на SWOT-анализ – широко популярна техника от стратегическото управление.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!