5 рецепти за вкусен зимен фреш

Прясно изцедените фрешове са витаминозна бомба, полезна за нашия организъм особено когато са приготвени от сезонни плодове и зеленчуци. През зимния сезон, когато организмът е по-уязвим, правилно приготвените фрешове могат да ви защитят от настинка и преумора. Ето няколко лесни рецепти, които можете да изпробват през студените месеци:

За да постигнете идеалния фреш, ви препоръчваме да използвате уред, като центрофугите за сок, които могат да извлекат течността от всеки плод и зеленчук, съхранявайки полезните му свойства.

Възползвайте се максимално от всички сезонни съставки, не само от плодовете, но също и от зеленчуците, като смело експериментирате в комбинирането им едни с други. Ето и най-добрите съставки, които според нас задължително трябва да присъстват във вашите зимни фрешове:

  • Червено цвекло – силният и разпознаваем вкус на цвеклото, не бива да възпрепятства употребата му домашните фрешове. Червено-лилавият сок действа благоприятно на целия организъм като облекчава менструалните болки и помага на черния дроб и бъбреците в ежедневните им функции. За да омекотите вкуса му, разредете фреша с вода или лимонов сок.
  • Зеле – има детоксикиращо действие, подпомага възстановяването на енергията и облекчаването на стреса. Също така снабдява организма с полезни минерални соли и витамини.
  • Лилав морков – още една антиоксидантна съставка, която противодейства на клетъчното стареене. Енергизиращ и пречистващ, този зеленчук придава атрактивен рубинен цвят на зимните фрешове.
  • Джинджифил – познат на всички със своите тонизиращи, противовъзпалителни и стимулиращи свойства, джинджифилът също така е и отличен лек за грипните състояния. Ефективен дори срещу пристъпите на гастрит, той ще подправи зимните фрешове със своя неповторим аромат и пикантен вкус.
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!