Борисов: Това, което направиха на Йордан Цонев, ще отключи гражданска война

Бойко Борисон отправи предупреждение към народа.

Това, което направиха на Йордан Цонев, защото много пъти са го правили и на мен, не само, че не е правилно, това ще отключи гражданска война. Повече никой няма да допусне такова нещо пред дома му, никоя партия. Ако си мислят, че така ще ходят и ще се правят 5-6 души, които преди 2 години мислехме, че са някаква сила, а сега на изборите не успяха да влязат, няма да стане. Хаджигенов, Бабикян, Мая. Народът ги отхвърли 3-4 пъти поред. С кое право отиват да звънят на звънците? Това ли е демокрацията? Ще им бъде ли хубаво да се заложат пред къщите им? Или мислят, че ние и другите нямаме хора? Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Трябва да се смиряваме и да направим правителство: техническо, експертно, каквото и да е“, добави той. 

По думите му, хората искат хартиени бюлетини. „Само с баланс може да продължи да се работи с отстъпки. Народът не е казал ГЕРБ да управлява, но е казал, че без ГЕРБ няма да се управлява. Това са казали изборите и аз се съобразявам с гласа на хората“, каза още Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ не са разговаряли и предлагали подкрепа на Стефан Янев и „Български възход“ в случай, че третият мандат отиде при тях. „Умишлено се пазя от такива разговори, защото съм брюкселски възпитаник. Основният принцип на Брюксел, е, че докато всичко не се договори, нищо не е договорено. Затова първо трябва да се направи документ, около който да се обединят партиите, след това с какви хора: ярки политически лица или експерти, под този документ да е подписано. Всяко решение на този следващ кабинет, парламентът да не дава подкрепа, ако не е вкарано в този план“, добави Борисов и заяви, че ГЕРБ работят по такъв документ, пише novini.bg. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!