Борисов: Трябва да се говори с президента за кабинет с третия мандат

Лидерът на ГЕРБ обяви как може да бъде съставен кабинет.

Резултатите от гласуванията на „Продължаваме промяната“ будят страховито недоумение в много техни поддръжници. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени с огромно мнозинство. За еврозоната 157 „за“ – ГЕРБ – СДС, ДБ, ДПС и „Да, България“. Четворна коалиция подкрепяща членството ни в двата съюза“, съобщи той.

„Антикорупционна коалиция – ГЕРБ,БСП, ДПС, ДБ, „Български възход“ – приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение – „Продължаваме промяната“ не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР, г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч – основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах“, изтъкна Борисов. 

Той благодари, че „не се е случило най-лошото“. „Моята съдба Господ ми я начерта, имам прекрасна внучка и не се случи най-лошото. Но ако се беше случило тогава, докато детето беше бременно, пощада нямаше да има за никого. Бях се заклел в това! Пощада за никого!“, избухна той. 

Той коментира и военната помощ за Украйна.

“Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция – 175 „за“. Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. „Против“ коалицията „Възраждане“ – БСП“, обясни Борисов.

„Втората част на ескадрилата F-16, която ни дава пълноправно участие с един от най-модерните самолети на въоръжение в НАТО при нашите съседи, също огромна подкрепа. От „Продължаваме промяната“ са 33, които подкрепят от 53. И въпреки това коалицията е огромна. Против – Асен Василев. Хубава работа – този, който заплашваше с Магнитски всички. Много са ми интересни десните и демократичните, всички, които живееха с илюзията, че „Продължаваме промяната“ е проамериканска и проевропейска партия. Резултатите будят страховито недоумение в много техни поддръжници“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

“Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. Ако не стане с първите два мандата, трябва да опитаме с трети. Дори трябва да се говори с президента, за да съставим правителство с третия мандат“, подчерта Борисов, пише burgas24.bg.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!