Десислава Атанасова: Избираме страната на Украйна и казваме „не“ на агресията и войната

Удовлетворени сме, че надделя евроатлантическото мнозинство при вземането на решението, а именно, че не следва да бъдат канени посланиците на Руската федерация и Република Беларус. Това коментира пред журналисти Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите ѝ това е правилното решение. „Формално все още ние нямаме право на заседателен глас, но всички имаме право на политическа позиция, която да изрази и позицията на нашите избиратели. Администрацията на Народното събрание няма да изпрати покана за участие в тържественото заседание на Народното събрание на двамата посланици“, добави тя.

Атанасова напомни, че Русия обяви страната ни за неприятелска, въпреки че България не е обявила Митрофанова за персона нон грата.“Не очаквам по-сериозно влошаване между двете държави. България трябва да защити националния си интерес, а той е да продължи да отстоява европейските ценности. Ние сме част от Европейския съюз и като достоен и лоялен член сме наясно на коя страна трябва да бъдем в тази война. Ние избираме страната на Украйна и казваме „не“ на агресията и войната“, категорична бе Атанасова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!