Учат варненски деца как до оцеляват в гората

За първи път Детска градина № 13  „Мир“ във Варна е домакин на урок за оцеляване в гората. Децата от втора, трета и четвърта възрастова група посрещнаха своите гости на полянките в Морската градина. За малчуганите от първа група, в двора на основна сграда, беше разпъната палатка.

Горските педагози от Североизточно държавно предприятие, Дирекция Природен парк „Шуменско плато“ и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ чрез различни игри запознаха децата с полезните и вредни дейности в горите, как да се подготвят за дълъг преход и как да си сглобят палатка.

В урока се включиха всички възпитаници на Детска градина № 13 „Мир“ – град Варна. Те имаха възможност да опитат тежестта на туристическата раница и ходенето с щеки, както и какво означава да се ориентират по карта и компас. Горските педагози бяха подготвили пълно туристическо оборудване, като по този начин показаха на практика какво е нужно, за да бъде всеки поход безопасен.

В Детска градина № 13 „Мир“ – град Варна за пореден път се провеждат уроци по Горска педагогика, като това е част от политиката на ръководния екип за зелено образование на децата. „Възпитанието в любов към природата трябва да започва от  най-ранна възраст, за да опазим България зелена и чиста“, отбеляза директорът на детската градина, Венета Вълканова.

Всички учители и родители, които искат урока да се проведе и в тяхната градина, могат да заявят дата на телефон 0878596860.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!