Цветанов: Назначенията на шефовете в МВР са политически, което е абсурдно

Цветан Цветанов посочи абсурда в МВР€

Служителите на МВР ще бъдат проверявани за алкохол и наркотици. 

„Що се отнася до алкохола и наркотиците, това трябва да бъде заложено в самите изследвания при кандидатстване в МВР. След това уволнението на такива служители е много по-трудно. Трябва да има повече превантивна дейност при самия подбор“, коментира бившият вътрешен министър и лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в „България сутрин“ по „България Он Еър“.

Той алармира, че в момента авторитетът на МВР е под санитарния минимум след публично обявените случаи от последните седмици. По думите му трябва да се предприемат адекватни мерки и обществото да бъде спокойно, че служителите на МВР проверяват нарушителите, пише novini.bg. 

„Защото се оказа, че понякога проверяващите са под въздействие на алкохол и наркотици, а проверяваните не са. Държавата трябва да отдели средства да бъдат тествани тези служители и да бъде опровергано това твърдение. Политиците са тези, които трябва да имат визия за системата на МВР. В последните години няма никаква концепция за сектор „Сигурност“, подчерта Цветанов.

Той е на мнение, че проблемът няма да бъде решен, докато не спре институционалната вражда между МВР и прокуратурата. Според него момента гледаме личен сблъсък и надолу цялата пирамида не работи синхронизирано. 

„И в самото МВР вече назначенията на ниво ръководство стават политически, което е абсурдно. В момента имаме постоянен миграционен натиск, много полицейски служители се командироват от вътрешността на страната. Полицейската работа вече е затлачена“, каза още бившият МВР шеф.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!