Бойко Борисов: От ГЕРБ няма да влезем в Народното събрание, ако г-жа Митрофанова дойде

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление от централата на партията, а а заедно с него бе и Десислава Атанасова.

„От ГЕРБ няма да влезем в Народното събрание, ако г-жа Митрофанова дойде и аз се надявам тя да направи този жест и да не проваля първото заседание на парламента“, категоричен бе бившия премиер, цитиран от БНТ.

„При тези варварски удари в Киев, при тази агресия, тези норми са несъвместими. Затова парламентарната група на ГЕРБ, категорично с необходимите по закон средства, след като бъде изпратена покана до г-жа Митрофанова, направете така, заедно с другите партии утре като се видите, да направим така, че да е нежелана на първото заседание на парламента“, обърна се Борисов към Атанасова, която ще бъде и председател на парламентарната група на партията.

Скандал преди старта на 48-ото НС: Ще присъства ли руският посланик на откриването на парламента?

Вчера стана ясно, че на неформална среща между партиите темата за присъствието на руския посланик Елеонора Митрофанова на първото заседание на 48-ото НС е породила скандал. От ГЕРБ изпратиха писмена позиция до медиите, в която подчертават, че това е недопустимо.

„Независимо от различните мнения, по темата Украйна и по темата война и агресия на Путин в Украйна сме категорични, ясни и точни. Затова моля всеки от вас, който дори и да има лично мнение, по други теми да го изразява, по тази тема няма да правя компромиси с никого“, обърна се Бойко Борисов към съпартийците си.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!