Делян Добрев: От ПП искат да ме сплашат, а ни лъжат

Делян Добрев от ГЕРБ получи право на отговор заради вчерашните твърдения на Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“. За целта новият депутат в 48-то НС се изказа в предаването „Лице в лице“ по БТВ:

„Защо се опитват да ме сплашат? Защото искат истината да не излезе наяве. От „Промяната“ показват някаква проформа фактура за цена от 84 долара за газ, която България не е платила. Слагат тази проформа фактура в чекмеджето и купуват газ чрез посредник от „Газпром“ с 30 долара по-скъпо. Така е нарушен общественият интерес.

Това е опит от „Промяната“ да бъда сплашен със службите, защото съм изнасял класифицирана информация. Тази информация не е класифицирана. Г-н Сабрутев една година е бил депутат и не знае законите. Аз не изнасям класифицирана информация, защото най-малкото „Булгаргаз“ нямат такова деловодство.

Аз попадам в частта от закона, според която изнасям информация, с която мога да защитя обществения интерес, защото този интерес е нарушен. Г-н Сабрутев да седне и да прочете закона.

Тук говорим за милиарди евро, с които са ощетени българските данъкоплатци. С далаверите с газа и с горивата са ощетявали българите със 100 евро на секунда по време на управлението си. Няма да ме сплашат, защото аз не изнасям класифицирана информация и защитавам обществения интерес“, повтори той.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!