Арестуваната дилърка на ментета – фамозната блондинка Сис Апостолова

Боти „Balenciaga“ за 60 лева, рънърси на „Nike“ на същата цена, зимно яке „Versace“ за 50 лева, спортно яке на „Adidas“ за 35 лв. Как ви звучат тези оферти? Жената, която ги продава, твърди че са маркови, но „преоценени“. Икономическа полиция обаче е преценила, че са пълни ментета и е арестувала търговката.

38-годишната пловдивчанка, която е задържана при акция на „Икономическа полиция“-Пловдив е не коя да е, а фамозната блондинка Сис Апостолова. Дамата не веднъж е била главен герой в TrafficNews, тъй като обича да шофира с 200 км/час по магистралата и със 100 по улиците на Пловдив и да се хвали с подвизите си.

Тя е арестувана за разпространявала фалшиви маркови дрехи и обувки по интернет. Апостолова е била спипана при спецоперация за противодействие на престъпления срещу интелектуалната собственост и данъчното законодателство от служители на пловдивския отдел.

Апостолова е предлагала ментетата чрез специално създадени страници в социалната мрежа. Тя оперира пред 4-5 страници във Фейсбук. Цените , на които продава дрехите и обувките са скандално ниски и нямат нищо общо с реалните цени на стоките. Съответно и тяхното качество.

Поръчките на клиентите, Апостолова изпълнявала чрез фирма за куриерски услуги.

В хода на проверката са претърсени адреса на търговката – апартамент и прилежащо складово помещение, както и ползван куриерски офис.

Общо са открити и иззети около 3000 артикула, означени с лого на над 11 регистрирани търговски марки, обект на изключително право и използвани без основание.

Предстои да бъдат назначени съответните експертизи за оценка на конфискуваната продукция и определяне на размера на нанесените щети за държавния бюджет. По предварителни данни става дума за стотици хиляди левове.

В рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 172б от НК процесуално-следствените действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Когато Апостолова се хвалеше с подвизите си в социалните мрежи, на клипа в който летеше по магистралата, бе написала: „Не е живот! Разкош е!“ . Какъв ще е следващия й статус? Може би „Това не е живот! Арест е!“

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!