Акция във Варна! Има задържан млад варненец

Спецоперация на „Икономическа полиция“ се проведе вчера в центъра на град Варна. Акцията е била срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол , съобщават от ОДМВР-Варна.

Акция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера от екип на Икономическа полиция, заедно със служители на СПС, при ОДМВР – Варна. По време на специализираната операция, 27-годишен варненец е задържан в централната част на областния град

Според събраните до момента данни младият мъж е държал тютюн за наргиле без акцизен бандерол. В установения в него кашон, в последствие са намерени 5 бр. пакети с тютюн за наргиле без акцизен бандерол с общо тегло 5 килограма, които са иззети по реда на НПК. В хода на операцията са направени претърсвания на два адреса, които задържаният обитава. По врене на извършените действия са иззети още 7 бр. кутии с тютюн за наргиле без акцизен бандерол . Общата цена на конфискуваната в СПО- то стока е приблизително 2 100 лв.

На място е извършен оглед. Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава, под наблюдение на Районна прокуратура.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!