Мъж открадна банкови карти от дома на семейство от Варна и теглил пари многократно

Млад мъж ще бъде съден за многократно теглене на пари от чужди банкови карти, откраднати от дома на семейство от Варна. Мъжът откраднал банковите карти през 2020 година от къща във вилна зона във Варна. От едната успял да изтегли 2091,80 лева, а от другата – 2011,20 лева.

33-годишният А.Д. беше предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за това, че при условията на продължавано престъпление, използвал чужди платежни инструменти без знанието и разрешението на титулярите им – престъпление по член 249, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

А.Д. бил многократно осъждан за различни престъпления и до октомври 2019 година изтърпявал последната му наложена присъда. След като бил освободен от Затвора в Бургас, където търпял наказанието си, се установил във Варна.

На 5 март 2020 година обвиняемият обикалял вилна зона край града, като целта му била да си набави пари. Обмислял да извърши кражба при първата удобна възможност. Когато минавал покрай един от имотите, забелязал, че вероятните му собственици работят в градината и превел плана си действия. Влязъл в къщата и започнал да търси пари. В един от шкафовете, които проверил, намерил мъжка чантичка. В нея имало документи и две банкови карти заедно с ПИН кодовете за тях. А.Д. ги взел и малко по-късно напуснал имота.

За периода от 18:55 часа на 5 март до 11:40 часа на следващия ден 33-годишният мъж обиколил няколко банкомата във Варна, като реализирал множество успешни и неуспешни операции с чуждите банкови карти. От едната успял да изтегли 2091,80 лева, а от другата – 2011,20 лева.

Междувременно собствениците на платежните инструменти установили липсата им и съобщил за кражбата на вещите си. Подали сигнал в банката, чиито услуги използвали, за да деактивират банковите им карти. Така, при поредния опит да бъдат изтеглени пари през тях, пластиките останали в банкомата.

Предстои делото срещу А.Д. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената от него сума.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!