Костадинов за журналистката Полина Паунова: Не мога да общувам с нечистоплътни същества

Много остър коментар отправи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов за журналистката Полина Паунова, която бе автор на разследването, от което стана ясно, че фигури на ГЕРБ като Цветан Цветанов и Цецка Цачева са купували апартаменти в София на много под пазарните цени. 

„Всяко нещо си има граници. Бих могъл да преглътна принципите си по отношение на хигиената в името на това да мога да представя вижданията си пред огромна аудитория, но да общувам с нечистоплътни същества в класическа жълта медия, четена от няколкостотин ментално слаби субекти – не, просто няма как да стане.“, пише той във Фейсбук.

Коментарът му се радват на стотици харесвания.

От думите му става ясно, че тя го е търсила за коментар. Ето какво пише той:

„Преди малко ми звъня Полина Паунова от Капитал. Искала да прави интервю с мен, но аз и казах, че имам сериозни хигиенни съображения да не го направя. Първо, не давам интервюта на жълтата преса. Второ, не давам интервюта на финансирани от чужбина „български“ медии и журналисти. Паунова ме попита какво имам предвид и се наложи да я подсетя, че медията и е финансирана от фондация „Америка за България“. За моя изненада се оказа, че според „журналистката“ парите от АзБ не били чуждо финансиране. Веднага я попитах защо мисли така, но в този момент се наложи да обърна внимание на един румънски митничар, тъй като водих разговора на молдовско-румънската граница, понеже днес бях на празника на българския Тараклийски район в Молдова. Тъкмо се разбрах с румънеца и Паунова смотолеви нещо неразбрано, след което припряно затвори.

И сега този въпрос не спира да ме гложди – защо според Паунова вземането на пари от САЩ не се брои за чуждо финансиране? Смятам да реша въпроса радикално, както са го решили американците със своя Закон за регистрация на чуждите агенти. Всяка българска медия, финансирана от чужбина, ще бъде регистрирана като агент на съответната чужда държава. Така е в САЩ, така ще е у нас – сигурен съм, че американските агенти в България няма как да не бъдат доволни:)“

От коментарите става ясно, че феновете му одобряват идеята, защото и „в Русия е така“.

„Правилно, и в Русия има подобна ппактика, след многократните му изявления акттьорът Максим Галкин, съпруг на Алла Пугачова, беше вписан наскоро в списъка на чуждестранните агенти (в случая дори не е от значение , че не е финансеран отвън, а на чия – мелница налива вода)“

„Искам като вземеш властта, да им СПРЕШ изобщо финансирането от Америка за България. На ВСИЧКИ! Чак тогава обществото ще мирне, а ти ще си вършиш спокойно работата.“

„Бунта на осцата е потушен, но ще има сериозни плследствия и зарвор. Бекене строите ли го и по-чевръсто! Станала е грешка славяни? Българи сме ние и владеещи всичко и Сорос и къпането. Затвор е лошо и за минута само.“

„Принципно мисля че е добре да не се изпуска възможноста да се говори пред мисирки, макар и финансирани отвън, защото ако предават точно това което казвате, мисля че е добре за аудиторията….достига се до нея чрез вас…..

Но все пак вие си знаете най добре…..“


В същото време преди дни излезе доклад, че най-малко 300 милиона долара са изпратени от Москва на политици и медии в повече от 24 различни държави от 2014 година насам. Целта е била една – да се повлияе на държавната политика в дадените държави. Упоменатата в доклада сума вероятно е само „върхът на айсберга”, коментира висшестоящ представител на американското правителство пред информационната агенция „Франс прес”.

Според обвиненията най-малко 300 милиона долара са изпратени от Москва на повече от 24 различни държави от 2014 година насам. Целта е била една – да се повлияе на държавната политика в дадените държави. Упоменатата в доклада сума вероятно е само „върхът на айсберга”, коментира висшестоящ представител на американското правителство пред информационната агенция „Франс прес”.

Конкретните държави, в чиито изборни процеси Русия се е намесвала, не са упоменати. От доклада се разбира обаче, че страните, които са заинтересовани, ще бъдат уведомени.

Едно от обвиненията е срещу руския посланик в неназована азиатска държава, където представителят на Руската федерация е подпомогнал кандидат за президентския пост с няколко милиона долара.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

five − 2 =