Варненка с дебютен филм на „Златна роза“ тази есен

Сигурно помните Десислава Чутуркова от филма на Максим Генчев „На педя от земята“. Продукцията участва в 34-тия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ през 2016-та година във Варна. През 2022 година, тя идва на фестивала с нова изненада – дебютна продукция. 

„Ковачът“ е невербален късометражен филм по мотиви на Братя Грим, в който разказът надниква в света на невидимите с човешко око светове. В него един много способен ковач е изкушен от силите на злото да продаде душата си, в замяна на което ще получи безкрайно богатство. Сделката гласи, че дяволът ще дойде при него след три години, с надеждата, че тогава ковачът ще се е пропил напълно и вече няма да има никакви сили да се бори с него. Но уви!
Режисьор : Десислава Чутуркова /дебют/
Оператор : Георги Челебиев
Монтаж : Павлина-Калина Церовска
Звук : Гочо Праков
По идея на : Мариан Дулчев
Участват : Павел Кинчев, Мариан Дулчев, Биляна Добрева, Виктория Василева, Димитър Иванов – Мич, Илияз Иляз, Илиян Диков, Йоанна-Микаела Димитрова, Калин Зафиров, Карина Борисова, Мариела Богданова, Мартин Раков.
Филмът е селетиран в конкурсната програма на фестивала „Златна Роза“ и ще бъде излъчен заедно с други четири филма.

Десислава Чутуркова е родена във Варна. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, след което специализира в Atlantic Acting School в Ню Йорк, където изучава актьорската професия през погледа на Дейвид Мамет.

През годините е играла в най-големите театри в София, както и във Варна и Габрово. През 2007 г. Десислава основава театрална трупа „Нагоре по стълбата”, а от 2010 г. е асистент в класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ.
Десислава започва работата си в киното още като студентка. Участва в няколко късометражни филма и италиански сериал, както и с централни роли във филмите „Гераците” (2008) и „На педя от земята” (2016).

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!