Ева Добрева: Аз давам възможност на повече българки да покажат себе си

Мис Свят България 2021 Ева Добрева излезе с позиция след като името й беше замесено в скандала покрай организирането на конкурса „Мисис Варна“. 

Красавицата, която е регистрирала търговската марка „Мисис Варна“, разясни казуса пред Будна Варна: 

„През последните два дни бях обвинена, че съм откраднала нечий конкурс. Аз лично нямам претенции към лицето, което използва медиите за свои лични цели, нито към регионалното й събитие, което е промотирала. 

„Мисис Варна“ е име, което никога не е притежавала и съответно от момента на официалното регистриране от моя страна, не би следвало да бъде използвано за конкурса, провеждан от „Мисис България“. Всяко използване на тази запазена марка от страна на лица организиращи регионален конкурс без мое съгласие е нарушение на моите патентни права. 

“Мисис Варна” регистрирах през 2021 година. Няма постъпвали възражения в законово установените срокове. До момента на регистриране на „Мисис Варна“ от мен никой не беше подал заявление или желание да регистрира това име. Оказва се, че са се възползвали от име, което не е било тяхно притежание. Победителките от двата проведени регионални конкурси са удостоявани с титла „Мисис Варна“. 

Поради множество ангажименти и глобалната пандемия, аз и eкипът, с който работя преценихме, че конкурс през същата година не е удачно да бъде проведен. В момента сме на етап подготовка за първия конкурс „Мисис Варна“. 

Ние нямаме претенции към „Мисис България“ като организация, както и към собственичката на запазената марка „Мисис България“. Нямаме и притеснения относно провеждането на регионално събитие, което би излъчило представителка на Варна за титлата „Мисис България“. 

Няма как да използва същото име без да са упълномощени или притежатели на името. Нашите победителки ще бъдат изпращани на два от най-престижните конкурси в света, на който ще имат възможност да покажат красотата, интелекта и способностите си в съревнования с представителки на други държави. 

Типично по български съм обвинявана в нещо, за което нямам вина. Досега собственичката на „Мисис България“ не е потърсила директен контакт за изясняване на позициите с мен. Има слухове за отправяни към мен закани пред трети лица. 

Аз не считам, че уронвам нечий престиж или действам извън законово установеният ред. Участвала съм в конкурси в страната и в чужбина. Това е дейност, с която продължавам да се развивам. Нищо нередно не намирам в озаконяване на марката. В процеса на работа установих, че не всички международни конкурси са склонни да работят с всички организиращи конкурси за Мисис от България. 

Всеки има правото да развива своите дейности по начин, който счита за ползотворен. Аз давам възможност на повече българки да покажат себе си, постиженията, целите, красотата и способностите си пред публика и компетентно жури. 

За всички граждани и гости на Варна, ценители на женската красота: „Мисис Варна“ 2022 ще бъде проведен. Все още се провеждат кастинги, на които каня всички омъжени дами. 

Пожелавам здраве и успех на всички, които имаха търпението да прочетат до край“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!