Община Варна забранява кучетата на плажа през лятото

От 15 май до 1 октомври разхождането на домашни кучета по варненските плажове ще бъде забранено. Това приеха с единодушие съветниците от общинската комисия “Обществен ред и сигурност“, които одобриха промени в Наредбата за обществения ред. Собствениците на кучета ще могат да ги извеждат на плажа през останалите сезони, но  не и през лятото, съобщиха от пресцентъра на Общински съвет – Варна.

Разходките на питомците стават забранени на територията на учебни, детски и здравни заведения, както и на детски и спортни площадки. За тази цел собствениците им ще могат да използват парковете и зелените площи. Предвидени са санкции за притежатели на домашни любимци, които ги извеждат без повод, а за агресивни кучета е поставено условие да носят и намордник.

Съветниците решиха също, че храненето на улични кучета и котки няма да е забранено, но единствено ако не води до образуване на глутници.Те приеха и предложената забрана за допускане на всякакви лица до детските плошадки от 23:00 ч. до 07.00 ч.

По силата на новата Наредба за обществения ред, която трябва да се гласува от целия Общински съвет, извършването на производствена, търговска или друга стопанска дейност. Една от интересните подробности в наредбата е забраната за простиране на прани откъм фасадната страна на сградите, намиращи се на главни улици, булеварди и площади.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

one × three =