Общинска полиция във Варна иска мерки срещу шумните домашни любимци

Да се забрани вдигането на шум от домашни любимци, смущаващ обитателите на околни жилища в определения интервал от време за отдих, настояват от Общинска полиция. Искането на звеното е сред петте предложения, които отправя за допълване на проекта за нова Наредба за обществения ред, който бе публикуван в началото на месеца, научи Moreto.net.

„При констатиране на три или повече пъти нарушения от компетентните органи да се отстранява домашния любимец създаващ шум“, се казва още в предложението, касаещо животни, отглеждани в дома.
Общинска полиция иска още да се забрани движението и паркирането на МПС върху плажните ивици и дюни, както и замърсяването на детски площадки, улици, паркове и други обществени места с боклуци, отпадъци и други вещи.

„Забранява се носенето и употребата на ножове и други остриета, метални боксове и телескопични палки, бухалки и други предмети, които биха могли да послужат за нападение в питейни заведения след 22.00 часа, както и носенето им на обществено място в нетрезво състояние. Забранява се облекчаването във връзка с физиологични нужди на обществени места извън определените за целта санитарни помещения“, гласят още направените предложения за допълнение към проекта на Наредба за обществения ред.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

16 + six =