Депутати от ГЕРБ обявиха заповедта за спиране на колите по Крайбрежната алея във Варна за нищожна

Депутати от ГЕРБ скочиха срещу заповедта за спиране на колите по Крайбрежната алея във Варна и я обявиха за нищожна

Заповедта, с която се забранява движението на автомобили по част от крайбрежната алея, е нищожна и в момента, в който всеки един гражданин на Варна я обжалва, тя ще падне в Административния съд, защото липсват основания. Това заявиха варненските народни представители от ГЕРБ на извънреден брифинг в Морската градина, предаде Дарик.

Oбластният управител няма правомощия да издава заповед, с която да регулира движението, отбеляза депутатът Бранимир Балачев. Според него задължително заповедта е трябвало да бъде публикувана на сайта на Областна администрация и в продължение на 30 дни да се чуе мнението на варненци. 

Целта на тази заповед е не да регулира движението и да реши някакви обществени интереси, а да се направи пиар преди задаващите се избори. Крайбрежната алея има нужда първо от укрепване и от ГЕРБ бихме съдействали за това, добави Балачев.

Колегата му Красен Кралев добави, че „тази заповед е писана на крак, с цел елементарна и груба пиар акция”.  „Защо години наред Благомир Коцев се бори да има коли и паркинги в Морската градина, а в другия случай само 3 седмици преди да бъде освободен от длъжността областен управител, издава, която да създаде огромни проблеми на тези след него”, попита Кралев.

Появилият се тази сутрин знак, ограничаващ движението към Морската градина в района на зоопарка, не е поставен от Община Варна, показала е проверка на варненските депутати от ГЕРБ.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!