БСП и „Продължаваме промяната“: Постигнахме съгласие

Ръководните фактори в БСП и „Продължаваме промяната“ коментираха какво са си говорили по време на днешните им преговори за коалиционно споразумение.

„Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажменти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности“, каза Асен Василев.

„Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, както първият кабинет“, добави предложеният за премиер.

„Пред нас има тежка и отговорна задача да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората“, заяви още Василев.

Корнелия Нинова каза, че се радва, че може да продължат разговорите и да намерят общ път. „За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително – за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми. Това са социалната политика, здравеопазване, образование, икономика. Да се надяваме, че преговорите ще са резултатни“, каза Нинова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

18 − 3 =