ПП обсъждат други имена за премиер различни от Кирил Петков

Депутат от ПП обяви, че в партията се обсъждат други имена за премиер на България като има много подготвени хора.

Предстои „Продължаваме Промяната” да обсъдят на национален съвет други имена, различни от това на премиера в оставка Кирил Петков, за възможна кандидатура на партията при връчването на проучвателния мандат от Румен Радев.

Това каза в студиото на „Здравей, България” Андрей Гюров, който е председател на парламентарната група на партията.

Гюров опроверга съмненията, че той ще е новото предложение за премиер.

По думите му в ПП има много подготвени членове за поста.

На въпрос дали се обсъжда кандидатурата на Никола Минчев за поста, Гюров отговори, че той със сигурност е изключително подготвен и е фигура, която се ползва с уважение в парламента, пише факти.бг.

В момента Кирил Петков дава изявление след среща с БСП.

Той обаче не отговори на най-важният въпрос дали и кой ще го смени, за да има консесус с БСП.

Петков посочи, че решението ще бъде взето на национален съвет на ПП.

„Няма еднолично решение. Има 3 доклада от ДАНС, има Съвет за сигурност. Това даде чувство на партньорите ни, че институционалната машина е работила от доста време. Моята грешка е комуникационното представяне на нещата”, заяви той във връзка с изгонените 70 руски дипломати и добави, че диалогът с БСП продължава.

„Единствената грешка, която аз може би допуснах, е комуникационното представяне на събитията. То трябваше да се излезе в съответствия с институциите работели по тази тема, за да не се направи тази грешна опорка, че едва ли не аз еднолично съм направил нещо“, заяви министър-председателят в оставка. 

Според Кирил Петков проблемът е, че цялото внимание на обществеността изведнъж се фокусирало изгонените руски дипломати, защото така истинските проблеми се забравят.

„Важното е какво се случва с цените, Плана за възстановяване и устойчивост, как изглежда стабилността на България, за да няма политическа криза, ще влезе ли Рашков в КПКОНПИ. Някои имат интерес всичко това да се измести“, смята той, предаде Offnews.bg.

Кирил Петков каза, че не може сам да взимам решения и че никой не е „тук еднолично“.

„Въпросът оттук нататък е да избегнем една кризисна точка, която не е от чак такова голямо значение. Казвам, че е без голямо значение, защото реално остават 43 служители на руското посолство. Малко страни в Европа имат толкова руски дипломати“, подчерта премиерът в оставка. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

two × two =