Тошко Йорданов: Нашите депутати не са магистрални труженички, че премиерът все да им звъни

Тошко Йорданов се оплака от премиера Кирил Петков. По думите му министър-председателят неспирно звъни на депутатите от ИТН.

Петков да престане да звъни на депутатите ни, никой не е труженичка на магистрала, посочи Йорданов. 

„Това трябва да престане, защото ние сме политическа партия и парламентарна група на ИТН. Ако от „Продължаваме промяната“ и все още министър-председателят и който им е председател на партията имат желание за разговори с нас, тези разговори са по официалния път. Изпраща се покана до политическата партия ИТН и до парламентарната група на ИТН, а не звъни на отделни депутати да ги улавя, да ходят на срещи с него и да ги обработва по отделно. Молим го и му казваме да престане, както и на вас ви казваме, че това продължава и това няма да бъде толерирано“, заяви Тошко Йорданов. 

Според него няма значение на колко човека е звънял, а това, че е непочтено и неморално. „Никой тук не е труженичка от някоя магистрала“, коментира още Тошко Йорданов. 

От своя страна Ива Митева коментира, че един премиер в една демократична парламентарна република не действа така. „Ясно и категорично му казах в присъствието на колеги народни представители, че ще разговаряме с него, когато официално ни отправят покана. Разговори като независими народни представители не може да има.Ние не сме независими народни представители“, допълни още Митева. 

Тя заяви, че когато се приеме мажоритарната изборна система и влязат като такива, могат да разговарят като независими. „Когато сме влезли с пропорционална изборна листа като представители на партия, нашето достойнство и чест изискват ние да се държим като такива. На когото не му изнася, достойното поведение е да напусне парламентарната група и Народното събрание“, заяви тя. Митева счита, че всичко друго е фалш, лъжа и непочтеност, предаде актуално.ком. 

От ИТН отново потвърдиха, че са отворени за разговори и да седнат на масата на преговорите. 

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

8 + twelve =