Тошко Йорданов: Народни представители отново ще бъдат национални предатели

Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ е поредният депутат, който изрази мнение за френското предложение за Република Северна Македония по време на дебатите в парламента.

„Вчера на комисия външна министърът на външните работи ясно заяви, пределно ясно, че това предложение на фона на другите е най-добро. Но също така ясно заяви, че то се различава и не покрива искането на България, изразени в решението на предишното Народно събрание, както и в позицията, която беше изявена от всички партии, включително дебетата, от ГЕРБ, от пепетата и от ДПС на коалиционния съвет при президента. Там се различава. Всяко едно предложение на фона на предишните с помръдване напред е по-добро, но всяко едно не покрива искането на България, нито едно, включително френското. Така че не се крийте зад половин изречение на министъра на външните работи“, каза Йопданов.

„Второ, вчера Макрон каза нещо, което тука всички се правят на луди, че не френското предложение нямало натиск и не знам какво. Вчера Макрон в прав текст заяви, цитирам: Ние упражнихме много силен натиск върху България през последните месеци и искам да поздравя премиера Петков, че той направи всичко.

От началото на годината ние разправяме, че премиерът Петков работи срещу решенията на българския народ, срещу българската позиция и срещу българските нагласи. И сега дори и да го гласувате това в зала, вие няма да имате национално съгласие и няма да имате обществена подкрепа в днешния позорен ден за България, защото както винаги народни представители ще бъдат национални предатели“, допълни Тошко Йорданов.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!