Шофьорка: Всеки ден тези същества ми изправят косата!

„Уважаеми съграждани, редно ли е младежите да се движат между колите. Аз мисля, че трябва да им се търси отговорност и да се глобят“. Това гласи пост във Фейсбук в една от русенските групи. Авторката е онагледила ситуацията с две снимки.

Публикацията разпали оживена дискусия сред потребителите на социалната мрежа. Ето една много малка част от коментарите:

– Във Финландия за младежите е почти основно средство за придвижване още отпреди 3-4 години. Основно се движат по велоалеите, но има и такива от снимката. Миналата година момиче на 18 г. загина, ударена от автобус. Говореше се, че при още един такъв инцидент ще бъдат спрени напълно.

– Да трябва. Тук в Германия първо ще бъдат глобени, че нямат регистрационен номер, а после и за неспазване на правилника на движение.

– Много е опасно сред колите! Трябват тлъсти и безкомпромисни глоби. Да се движат по велоалеите – само там.

– Всеки ден тези същества ми изправят косата! Как може да управляваш нещо, което развива такава скорост без свидетелство за управление и без да подлежиш на глоби? И аз искам да попитам – тоя, като ми скочи на капака с 50 км и ми нанесе сериозни щети на автомобила, аз какво правя? Или недай боже блъсне детето ми с тая скорост? Кой носи отговорност, кой? А нас ни глобяват, че сме без включени светлини или без колан.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

nineteen + 8 =