Осъдиха комарджия, потрошил казино във Варна

Варненският районен съд призна за виновен 46-годишен мъж  по повдигнато спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужди движими вещи – престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. 

Деянието е извършено вечерта на 13 ноември миналата година. Подсъдимият, под влияние на употребен алкохол и след като проиграл значителна сума пари, започнал да се държи агресивно, грабнал един от столовете в игралната зала и с металната му част ударил мониторите на два игрални автомата. В резултат на ударите машините били повредени. Крупиетата на смяна с натискане на паник бутона сигнализирали охранителите, които задържали буйстващия клиент до идването на полиция. Повредено чуждо имущество е на обща стойност за над  4500 лева.

46-годишният  подсъдим е осъждан. За извършеното престъпление Районният съдът във Варна му наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати на гражданския ищец сумата, представляваща нанесените в резултат на деянието имуществени вреди, със законната лихва от деня на увреждането, сумата за адвокатски хонорар и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

4 × 1 =