Варненец измъчва гларус (видео)

В популярната група „Варна” във Фейсбук се появи видео, на което се вижда мъж, който е хванал гларус с едната си ръка, докато държи дюнер в другата и се храни на пейка. През цялото време птицата се опитва да се измъкне. Авторът на видеото пък разпитва седнаналия на пейката защо стиска гларуса. В отговор път той обяснява, че го храни и не го стиска, а „милва”.

Кадрите предизвикаха  остри спорове сред варненците в групата. Много от тях са възмутени от жестокостта към птицата, но има и такива, за които гларусите са истинска напаст, при това по много причини. Както е известно, морските птици често атакуват хора, които носят дюнери или баници и им ги грабват от ръцете. Ето някои от най-интересните коментари по темата:

„Какъв е тоя бе, не се научиха да не плюскат по улиците, пълно с фасове шлюпки от семки ! Ще ме прощавате но толкова мръсен града не е бил през соца!”

„Защо не го стиснахте вие тоя господин зад врата и да му напъхате храната в устата и му кажете, че го галите и ви е любопитно дали и той ще реагира? Боже, колко изперкал народ броди по улиците и не си знае диагнозата.”

„Не че нещо, ама като ви отнесат дюнера и ви шибнат едно крило, вие също ще го псувате гадния гларус. Популацията им трябва да се намали по принцип. Те самите започват да се ядат, бях видял как един гларус искаше да изяде друг жив гларус. Така че не ги защитавайте толкова.”

„Дано го е „нахранил“ както трябва. Трябва да се вземат мерки за по-редовно хранене на гларусите, защото проблема с глада им е голям. Онзи ден взеха от ръката на едно детенце. Доста се уплаши. Ако бях на мястото на таткото, определено щях да го „нахраня“ ако можех!”

„Чета коментарите и се изумявам, как повечето подкрепят насилието и човешката простотия ,пред това да бъдат по-различни и добри. Чак изброени точки с какво ни „вредят“ тези птици…поемете дълбоко въздух и се наслаждавайте, защото животът е непредсказуем и чайките са Ви най-малкия проблем.”

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

18 + two =