Осъдиха млад готвач от Варна, опитал да измами голяма търговска верига

29-годишен беше признат за виновен, че на 23 април миналата година, с цел да набави за себе си имотна облага, чрез подмяна на етикети с бар-код за вид и цена на стоки, възбудил заблуждение у касиер във варненски супермаркет, че купува стоки от значително по-евтин вид, вместо действително изнесените през касовата зона. На посочената дата подсъдимият поставил в пазарската си количката големи опаковки филе от сьомга, сурови скариди и пакет луканки от определена марка, като междувременно подменил етикетите им с предлагани в магазина сходни по вид стоки, но на по-ниска цена.

На път към касите той натрупал в количката си и редица други продукти, който възнамерявал да заплати на реалната им стойност. Касиерът маркирал всички стоки на лентата и подсъдимият заплатил отразената в касовия бон обща сума от около 39 лева. По този начин подсъдимият  на практика заплатил близо 124 лева по-малко от дължимото. Охранител в търговския обект забелязал съмнителни действия с етикетите, затова непосредствено след плащането поискал да провери закупената стока, при което подсъдимият хукнал към изхода на магазина и бил задържан със съдействието на полицията.  

29-годишният мъж е неосъждан и с оглед  стойността на нанесената имотна вреда, случаят се явява маловажен. За извършените от него измамливи действия – престъпление по чл. 209, ал.3 от НК, Варненският районен съд го призна за виновен. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, му бе наложено административно наказание – глоба в размер на 1000 лв. Разноските по делото също се възлагат на подсъдимия.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

fifteen + six =