Улица във Варна стои повече от месец на тъмно

Улица „Д-р Басанович“ във Варна в отсечката до бул. „Генерал Колев“ стои повече от месец без улично осветление, оплакаха се отново живеещи в района.

Договорът на поддържащата фирма „Пандора“ е изтекъл през май, а новата обществена поръчка не е все още приключила. До община Варна е подаден съответния сигнал още в началото на май, но официален отговор до момента липсва. Неофициалният е, че от „Енерго Про“ били изключили някакви предпазители…“.

Странното е, че съседната улица „Д-р Головина“ държи рекорд по поставени нови стълбове за улично осветление, които обаче и до ден днешен не функционират, защото са без енергоспестяващи осветителни тела.

В района от месеци текат благоустройствени дейности, свързани с полагане на нови бордюри, плочки за тротоари и с обновяване на паркоместата. На немалко места има купчини с пръст, пясък, чакъл, дървени палети и заобикалянето им по тъмно е проблем. След 21 ч. хората, живеещи в района, се движат с помощта на фенерчетата от мобилните си телефони.

Въпросът е докога ще е така? Толкова ли е сложно районът да бъде осветен отново, както си е било преди ремонтите? И дали общината не прави безсмислени икономии на гърба на данъкоплатците от двете съседни улици?

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!