Държавната агенция за закрила на детето празнува 1-ви юни – Денят на детето!

Експерти от Агенцията споделиха празника с децата, родителите и педагозите от  две варненски детски градини – Детска градина №17 „Д-р Петър Берон“ и Детска градина №8 „Христо Ботев“, и се потопиха в празничната атмосферата, създадена от малчуганите. В ритъма на танци, песни и забавни игри малчуганите демонстрираха умения във визуалните изкуства, сценично поведение и чиста радост от споделянето на емоциите със своите връстници. Представителите на Държавната агенция за закрила на детето бяха не само гости, но и преки участници в събитието. Те отправиха специално поздравление към децата и техните родители от името на председателя на Държавната агенция за закрила на детето и ги зарадваха с множество подаръци – раници, шапки, тениски, знаменца, гривни, балони и др.

Мисията на ДАЗД е свързана не само със закрилата на децата, но и с послание към възрастните за доброта, толерантност и подкрепа на своите потомци. Защото смисълът на живота е в това, да съхраним ценностите, традициите и своята национална идентичност и да ги предадем на нашите достойни наследници. Мотото на Агенцията е заедно постигаме повече!

Честването на 1-ви юни продължава със събитие, организирано от Община Варна с активното участие и в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето. То ще се проведе на 4 юни в градската градина на морската столица. С поздравления и подаръци за всички участници в програмата, служителите на Агенцията ще допринесат за доброто настроение и радост в детските очи.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!