Нито един бежанец не си е тръгнал от Варна, от вчера

Нито един бежанец не си е тръгнал от Варна от вчера насам. Това сочи справка на Пето РУ в морската столица, където са регистрирани украинските бежанци. Няма нито един беглец от войната, който да е напуснал града с влак за последното денонощие. Организирани са автобуси, които обикалят хотелите в к. к. „Златни пясъци“, които да извозят желаещите към ЖП гара – Варна за бързия влак в 15 часа. Това съобщи областният управител Благомир Коцев пред БНТ.

И днес продължава преместването на украинските бежанци от частните хотели към държавните бази. Вчера имаше напрежение в Слънчев бряг сред бежанците заради неяснотата къде ще бъдат преместени.

„3 автобуса с бежанци, които са се записали за настаняване в държавни бази, ще бъдат транспортирани“, заяви в „Денят започва“ Христо Караилиев, управител на хотел в Слънчев бряг.

Според хотелиера Елена Андонова днес от Слънчев бряг ще бъдат извозени всички, които са подали списъци.

„Предполагам, че и в утрешния ден ще се реализира извозване. След това всеки бежанец трябва да вземе решение дали може да си позволи да остане по хотелите в Слънчев бряг или да бъде разпределен в буферни зони“, допълни Елена Андонова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!