Протестираха срещу лошата инфраструктура в кк “Чайка” и Ален мак

Десетки живеещи и работещи в кк “Чайка” и Ален мак вчера в 11 ч. затвориха пътя Варна – Златни пясъци за повече от час по време на протест срещу окаяното състояние на улиците край домовете и местоработата им с цел да провокират институциите да реагират.

„Към нас – протестиращите, се присъедини кметът на Варна Иван Портних. Той разясни какви са били плановете на Общината за улични ремонти и фактически потвърди нашите подозрения, че сме превърнати в заложници на политически търкания и амбиции. Ясно стана и, че ако областният управител Благомир Коцев (който спря парите за основния ремонт на улици в нашия район) вкара препотвърдените от ОбС решения в съда, пари за нашите улици няма да има най-малко до края на годината“, съобщиха участници в протеста.

„Пред кмета ние потвърдихме решителността си да протестираме – когато и пред когото преценим, докато не доведем до край мисията си и районът ни не получи инфраструктурата, която му се полага, за да бъде безопасен и атрактивен за туризъм. Другата седмица наши представители ще участват в среща с кмета и с експерти, с които ще коментираме проблемите, които състоянието на пътната инфраструктура в района и свлачище “Трифон Зарезан” създават както за нас, живеещите и работещите в района, така и за туристите. 

Благодарим на органите на реда, които и този път се погрижиха за нормалното протичане на протеста, и на медиите, които оказват подкрепата си на справедливите ни искания за безопасна среда на живот и работа“, съобщават още от протеста.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

eight + seven =