„ГРУПА СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 В ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“ И КАУЗАТА „ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР“

Легендарната рок група „СПРИНТ“ в състав Пейо Пеев, Асен Драгнев, Милко Андреев, Емил Копев, поп изпълнителката Галя Георгиева, Атанас Лазаров – ПР и изпълнител, Георги Низамов и още приятели на групата, обединяват творчеството си под мотото “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022.

Името на турнето е избрано специално, тъй като подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Националната кампания „Роди дете в България“, която популяризира инициативите на Фондация „Мечта за дете“ и на Информационната кампания под надслов „Да сверим биологичния си часовник“ и оказва подкрепа на жени и двойки с репродуктивни проблеми, и Националната кампания „Повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 стартира от едно магическо в България място, съчетаващо история, природа, чистота, красота. Приказна местност, която възражда традициите и духа на българите, за да съхрани българската история – Историческия парк, на 30 км от Варна, в село Неофит Рилски“. Мястото е избрано специално от Фондация „Мечта за дете“, тъй като обединява посланията на организацията и изпълнителите, а именно съхраняване на българската култура и опазване на националните ни ценности, и окуражаване на хиляди български двойки да създават семейства в България. Събитието даде старт на ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 и отбеляза емоционалния финал на Национална кампания „РОДИ ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ“, с което 20 семейства, избрани на случаен принцип, получиха подаръци за отглеждането на своите бебета. ТУРНЕТО “ДВЕ ПЪТЕКИ – СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ“ 2022 се провежда с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по Процедура „ЕДНОГОДИШЕН ГРАНТ`21 / СЕСИЯ 2021“.

То ще продължи с концерти в различни градове на страната и ще обединява изкуството и социалните послания в подкрепа на обществено-значимите каузи. Очаква се в концертите да се включат и местни изпълнители. Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!