Във Варна живеят 44 милионери

605 физически лица са декларирали пред Националната агенция за приходите доходи над 1 милион лева, получени през 2021 г. Това показват данните на НАП, предоставени на „Телеграф“. Броят на милионерите е със 165 повече в сравнение с 2020 г.

605-те богаташи са декларирали общо почти 1 милиард и 570 милиона лева. За сравнение през миналогодишната данъчна кампания 440 физически лица са декларирали доходи от 2020 г. на обща стойност 1 милиард и 204 милиона лева.

Най-много са милионерите в София – 346, следвани от Пловдив с 56, Варна с 44 и Бургас – 17 души, а най-малко – по един, са в градовете Добрич, Силистра и Монтана.

47-годишен софиянец е декларирал най-високи доходи – над 34 млн. лв., следван от мъж от Сливен с близо 29 млн. лв.

Сред 10-те най-богати има една жена от столицата, която е декларирала над 17 млн. лв. доход за 2021 г.

Не можем да кажем повече за лицето, декларирало най-високи доходи за миналата година, тъй като дейностите, с които се занимава, са различни – от производство на лекарства, придобиване и търговия на едро, търговия с акции и финансови инструменти и др., посочват от НАП.

Преди няколко дни пък стана ясно, че 40-годишен земеделски производител е декларирал най-високи доходи, получени през миналата година.

Той е обявил доходи, възлизащи малко над 1,4 млн. лв., като е внесъл в срок и данъка върху тях, съобщи Haskovo.info, цитирайки данни от офиса на НАП в Хасково.

Земеделието и търговията са най-доходоносни, сочат данните за областта. Други такива дейности са медицинската помощ, производството на месо и месни продукти, както и производството на плодове и зеленчуци.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!