Протестиращи блокират пътя Варна – Златни пясъци в неделя

В 11.00 часа на 29 май (неделя) живеещите в местност Ален мак и кк “Чайка” ще затворят пътя Варна – Златни пясъци, след отбивката на Слънчев ден, в знак на протест срещу безобразното състояние на инфраструктурата в района, съобщиха организаторите на акцията.

„Отново се оказахме в принудителна готовност да излезем на улицата и да протестираме, след като стана ясно, че със своя заповед от 4 май 2022 г. областният управител Благомир Коцев е спрял изпълнението на решението за осигуряването на пари и стартирането на ремонта на улиците в кк “Чайка”, заявяват гражданите и допълват:

„Ще покажем, че отказваме да бъдем заложници на котерийни боричкания и междуведомствени войни“.

Това ще бъде четвъртият протест от началото на годината. Организира се от Гражданския съвет за развитие на кк “Чайка”, който бе създаден в началото на февруари 2022 г.

Протестът има за цел да сложи край на „административния геноцид, на който от години близо 10 000 варненци са подложени“.

Ето какво заявяват още гражданите в писмо до медиите:

Благодарение на нашата твърда решимост и принципната подкрепа, която Вие – медиите, ни оказвате, в навечерието на третия протест (на 10 април 2022 г) Община Варна призна проблемите в района с обявяването на план за основен ремонт на следните улици: ул. „Петър Попов“ – от пътен възел с бул. „Княз Борис I“ до кръстовище с ул. „Семьон Дежньов“, – I-ви етап; ул. „Проф. Петър Ников“ – в участъка от ул. „Петър Попов“ до ул. „Боян Бъчваров“; ул. „Янко Славчев“ – от спирка „Варненски свободен университет“ до ул. „Атанас Липчев“; ул. “Инж. Цаню Цанев“ – в участъка от ул. „Янко Славчев“ до ул. „Атанас Липчев“, както и възстановяването на панорамния път Варна – Златни пясъци и участъка от път VAR1082, попадащ в обхвата на свлачище „Трифон Зарезан”.

Заложен за ремонт бе и общински път VAR1082 от км. 0+000 (кръстовище с път I-9) до км. 1+700.

Ние, живеещите от години между дупки, кръпки и най-голямото свлачище в страната (“Трифон Зарезан”), приехме този знак от страна на Общината като началото на края на нашите несгоди и опасния вид на района ни.

Няколко дни по-късно обаче отново се оказахме в принудителна готовност да излезем на улицата и да протестираме, след като стана ясно, че със своя заповед от 4 май 2022 г. областният управител Благомир Коцев е спрял изпълнението на решението за осигуряването на пари и стартирането на ремонта на улиците в кк “Чайка”.

Упорството, с което областният управител отказва да позволи Варна да има гласуван бюджет, за да може гражданите да живеят в нормална и сигурна среда, намираме за проява на крайна безотговорност и ни кара да се усещаме като заложници на междуинституционален спор с политически привкус – позиция, в която като граждани и данъкоплатци, отказваме да бъдем поставяни.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

2 × 3 =