Начало » Общност » Варна ще има парк за велосипеди под наем

Варна ще има парк за велосипеди под наем

Съвсем скоро Варна ще има парк за велосипеди под наем. Предстои възлагане на обществена поръчка на изпълнител за проекта на Община Варна за депа за отдаваните под наем возила. Гражданите и гостите на Варна ще ги ползват за придвижване в морската столица.

Това каза кметът Иван Портних, който откри във Варна международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона.  Возилата ще могат да се ползват от студентите за придвижване от централни райони в града до университетите им. Възможността за разработването на такъв парк бе  въпрос, зададен от български студент по време на откриване на изложението. Това е идея, по която

Общината работи отдавна, но забавянето и дължи на факта, че до този момент, въпреки многобройните опити, не се е намерил успешен партньор, който да изпълни тази поръчка. Тъй като екологичните изисквания на планетата и промяната в мисленето и придвижването на хората обаче налага осъществяването на практика на тази идея, варненското кметство е предприело разработване на собствена концепция. Засега кметът не се наема с времеви рамки, в които вело-паркът ще бъде готов обаче.

Източник: Черно море

 
banner
banner
Budnavarna