„Традиционно“ преди сезона: Варна пак заприлича на …савана

И тази пролет косенето на тревата в много междублокови пространства във Варна се бави. За това сигнализираха зрители на БНТ. В същото време в социалните мрежи все повече хора се оплакват, че детските площадки вече приличат на джунгла и са пълни с кърлежи.

Интензивните пролетни дъждове направиха Варна зелена, но това не е само добра новина. Тревата навсякъде е избуяла, а косенето се бави.

На места тревата е толкова висока, че в нея може да се скрие и голям човек. И така е всяка пролет, казват хората.

Варненци недоволстват и от това, че освен на джунгла площадките за игра на деца са се превърнали в бунища.

Дъждовното време в комбинация с многото празнични дни са нарушили ритъма на косенето и поддръжката на зелените пространства, което се прави по график. От 9 до 15 май в район „Приморски“ от 1422 декара са окосени 820.

Обработени са тревните площи по булевардите „Цар Освободител“ и „Осми Приморски полк“. Косенето се бави и заради факта, че в района през миналата година три фирми са отговаряли за това, а тази година са две, съобщава БНТ.

Липсата на работна ръка е причината за забавяне на косенето в районите на Варна. Това каза  за радио Варна Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура“. По думите му няма достатъчно косачи, а заради дъждовете тревата избуява много бързо. Седем са наетите фирми за извършване на тази дейност, като всеки район работи с една определена, обясни Тимов. Многобройни са сигналите за необработени площи в район „Младост“.

Общо 40 души са наети за почистването на тревата, като само около 20 служители са ангажирани в косенето в „Младост“. Тимов увери, че от 1300 декара в района вече са изкосени 1000. Той каза още, че около детските заведения и площадки, както и около булевардите вече предстои втора коситба.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

15 + twenty =