„Възраждане“ обявиха „гражданско неподчинение“

Това се случи след одобрението от страна на парламента на военно-техническа помощ за Украйна, включваща ремонтна дейност на украинска военна техника във военните предприятия на България. Костадин Костадинов определи гласувалите “за” в парламента като “чуждестранен слугинаж”.

Депутатите от „Възраждане” обявиха „гражданско неподчинение” след приемането на проекторешението за помощ за Украйна. Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той коментира, че за тях това правителство не представлявало българския национален интерес.

Решението, което беше взето днес, напълно делегитимира това Народно събрание като народно, коментира Костадинов. „Тези хора, които днес гласуваха тук, демаскираха себе си като чуждестранен слугинаж“, каза той.

„От днес нататък, ние не признаваме това правителство за легитимен представител на българския народ. За нас това правителство не представлява никого другиго, освен американското посолство. Поради тази причина, днес ние обявяваме гражданско неподчинение“, каза Костадинов.

Лидерът на “Възраждане” определи провежданата политика от правителството като „антибългарска“ и посочи, че България се превръщала в „плацдарм за война с Русия“. Костадинов обяви, че другата седмица на 11 май организират голям национален митинг.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!