Балабанов: Ще формулираме предложение за подкрепа за Украйна в максимално разширен обхват

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ, че управляващите ще формулират предложение за осигуряване на подкрепа за Украйна в максимално разширен обхват. По думите му, освен идеята за ремонт на украински оръжия, в него ще залегне и осигуряването на хуманитарна, медицинска и друг вид помощ.

Утре вечер – ден преди Народното събрание да гласува на извънредно заседание осигуряването на военно-техническа помощ за Киев, управляващите се събират на коалиционен съвет в последен опит да постигнат единство по въпроса преди решението да бъде взето от парламента.

От четирите партии в коалицията единствено БСП остава против осигуряването на военна помощ за Украйна.

В „Денят започва“ Станислав Балабанов изтъкна, че подобно решение трябва да бъде взето с максимално широка подкрепа, за да покаже, че страната ни заема позиция, която отстоява.

„Президент, Народно събрание и Министерски съвет трябва да говорят в един глас, въпреки всичко. Утре на коалиционния съвет ще разкажем на колегите си какво видяхме и ще се опитаме да формулираме предложението си в максимално обширен обхват, за да може да помагаме по всякакъв начин. Идеята е да се изчистят детайлите и да имаме едно предложение, зад което, надявам се, да застанем всички. Дали ще ги убедим – е тяхно решение. Аз не мога да ги задължа как да гласуват в пленарна зала. Ако някой се притеснява дали едно такова решение ще наруши баланса в собствената му партия и дали ще отнеме от електората му, това си е тяхно решение. Но за мен такова решение трябва да има максимална подкрепа от политиците.“ – изтъкна Балабанов.

Станислав Балабанов заяви, че ако БСП напусне коалицията, не смята че ще са необходими предсрочни избори. Ако пък се стигне до нов парламентарен вот, мнозинството отново ще е съставено от трудна коалиция.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply