Обрат: Омбудсманът твърди, че теренът под “Дом Младост” е държавна собственост

Казусът около вече разрушения “Дом Младост” започна да се заплита все повече. На ход се оказа държавата в лицето на обласния управител Благомир Коцев.

Омбудсманът Дияна Ковачева е издала становище, според което правното основание за ползването на държавния терен от частни юридически лица е отпаднало след събарянето на сградите, които са частна собственост. Ковачева е изпратила становище до областния управител на Варненска област Благомир Коцев, с което настоява държавата да упражни правомощията си като собственик.

По-рано от дружеството бяха обявили своите инвестиционни намерения:

Дружеството “Дом Младост” ЕООД стартира възраждането на любимия на няколко поколения символ на Варна – Дом “Младост”. Край откритите минерални басейни в комплекса ще се оформи новият плаж в сърцето на града

Модерната версия на построения преди почти 36 години първи в страната модерен комплекс за активен отдих в градска среда – “Дом Младост Medical SPA”, ще бъде разположен на 9392 кв. метра, с разгърната застроена площ 32 000 кв. метра.

Подготовката на терена и изграждането на модерното съоръжение са разчетени в около 30 месеца.

Новият проект съхранява изцяло и развива концепцията на “Дом Младост”. Комплексът има амбицията да се превърне бързо в новото модерно място във Варна – с минерални басейни – 2 вътрешни и 3 външни, СПА, балнеолечебен и медицински център. Ще разполага и с паркинг за 50 автомобила.

“Дом Младост Medical SPA” ще се превърне в градския плаж, разположен в сърцето на втория по големина административен район на града, в удобна близост до домовете на гражданите. За разкош на клиентите плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, оформена от съществуващите и в момента борове, които ще бъдат изцяло съхранени.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

eight − two =