Защо жените са склонни да влизат в ролята на любовници

Някои жени спират да общуват с мъж, веднага щом разберат, че е женен, докато други не се страхуват от семейното му положение и са готови да имат отношения с него. Психолози разкриха какво всъщност тласка нежния пол към това да се съгласи да влезе ролята на любовница.

Според специалисти някои жени са движени от страха от самотата. В по-голяма степен именно поради тази причина те са съгласни да се срещат дори със семеен мъж. За тях не е толкова важно кой е избраният, най-важното е присъствието му в живота им.

Освен това допускането на този вид взаимоотношения зависи от възпитанието. Ако в детството едно момиче е трябвало постоянно да се състезава и да се бори, за да получи похвала от родителите си, в личния си живот също ще се придържа към тази линия на поведение. Тоест те не търсят свободни мъже, а предпочитат връзка с женен, защото го приемат като някакъв вид състезание.

Свързани с по-ранна възраст проблеми с привързаността могат да предизвикат психологическа травма. Да са в ролята на любовницата избират онези жени, които се страхуват да не бъдат отхвърлени и да почувстват болка. Като любовница на женен мъж, момичето вярва, че цялата власт в тази връзка е в нейните ръце.

Освен това не всички представителки на нежния пол са привлечени от идеята да носят бяла рокля, а подобен изход е много малко вероятен в подобни отношения. Поради тази причина редица жени предпочитат да задоволят нуждите си с мъж, на когото не трябва да готвят, което се дължи на нежеланието да поемат отговорността и задълженията на съпруга.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!