Възраждане-Варна: На 6-ти април ще направим така, че да падне правителството

“Възраждане” – Варна дадоха извънредна пресконференция днес във връзка с искането на Украинското посолство във Варна за преименуване на улица “Македония” пред Руското консулство на улица “Украйна”.

“Наблюдаваме едно изключително притеснително поведение на едно посолство, насочено към изконни български ценности. Отношението, което не бива да бъде допуснато макар и ужасния двоен стандарт, който се налага в днешната действителност. Ако това отношение беше извършено от друго посолство, например руското, щеше да настане вой до небесата”, заяви заместник-председателят на “Възраждане” – Варна Георги Георгиев.

“Уви, в момента освен че няма реакция от Външно министерство за това искане, забелязваме, че това действие се толерира. Ние не го приемаме и няма да го допуснем. Бих искал да коментирам как ние имаме изработени критерии за това, когато едно действие е изключително антибългарско”, каза още Георгиев.

“И с двата народа, с украинския и руския, ни свързват вековни традиции и вековни исторически и културни връзки. Православието е една от линиите, които ни управлява. Виждаме, че в момента в Украйна то е едно от основните цели, които трябва да бъдат унищожени. Това ли искаме да допуснем в България и толкова ли искаме България да заприлича на Украйна? Ние от “Възраждане” няма да се примирим с тази подигравка и казваме, който иска да живее в България и да се интегрира, да уважава нашето знаме и да не гори чужди знамена, е добре дошъл. България има нужда от интелигентни, знаещи, можещи и квалифицирани наши братя, но нямаме нужда от крайни елементи, които да си мислят, че тук могат да си правят каквото си решат”, допълни Георги Георгиев.

“Искането за преименуването на улицата е изключително антикултурно. Наименованията на улици и площади трябва да носят позитивни, а не негативни емоции. Например Сливница, Чаталджа са места, които свързваме със славни победи на българската армия. Македония, Тракия – това са едни красиви региони, които са част от нашата родина. Следвайки тази извратена логика, утре може някой да поиска улиците, на които се намира турското посолство да се преименуват на Батак или Армения, улицата, на която е немското посолство да се преименува на Аушвиц, на белгийското посолство – Леополд II. Това са абсолютно недопустими искания”, заяви Веселин Вешев, общински съветник от групата  на “Възраждане” в ОС Варна.

“Още на 6-ти април ще направим така, че или ще падне правителството, или ще намерим посланика на Украйна, който отказа среща с Костадин Костадинов и да му обясни защо му поставиха черен печат в Украйна”, заяви Георги Георгиев.

“На 6-ти април имаме протест “Окупаторите вън!” в София. Призоваваме всички българи, които имат желание да защитят целостта и идентичността на държавата ни, да дойдат и да изгоним окупаторите от България, казаха още от “Възраждане” – Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

12 + 19 =