Варненци в паника! Танковете стигнаха Аксаково

Танковете, които от дни обикалят по родната пътна мрежа стигнаха и до близката до Варна община Аксаково. За това информират притеснени граждани в социалните медии.

Автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“, се придвижва от учебен полигон „Ново село“ към Русе.

Вчера пък към Румъния се транспортираха военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа. Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“ , уточняват от Министерството на отбраната.

Съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип, отбелязват от МО.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се посочва в съобщението.

Утре у нас пристига министърът отбраната на САЩ Лойд Остин, а днес се навършват 18 г. от членството на България в НАТО.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

11 + 18 =