Начало » Общност » Важно! Не се разхождайте в Морската градина и по паркове и градинки

Важно! Не се разхождайте в Морската градина и по паркове и градинки

От днес влизат забраните за разходки по паркове и градинки на територията на цялата страна, такива са и за град Варна, припомня BudnaVarna.com.

Иван Портних кмет на Община Варна издаде своя заповед, в която е указано, че:

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Още вчера след заповедта на министъра на здравеопазването полицейски служители на МВР-Варна започнаха да обикалят в препълнената с хора Морска градина и чрез сигнализираща уредба да алармират да бъде прекратено събирането на граждани.

За хора над 60 години позволен час за посещение в хранителен магазин и аптека ще бъде във времето от 8,30 до 10,30 ч. всеки ден.

МВР ще организира контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще проверяват целта на пътуването на гражданите. През КПП ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане на собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност.

 
banner
banner
Budnavarna