Начало » Спорт » БФС разпореди тестове за COVID-19 на всички играчи

БФС разпореди тестове за COVID-19 на всички играчи

Ръководството на БФС се старае по всички начини да помогне на клубовете и играчите да бъдат максимално подготвени и да преодолеят върлуващия коронавирус. Ръководството на централата заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкции.

В него се казва, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за COVID-19 преди подновяването на тренировъчния процес. В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска комисия. Писмото е подписано както от председателят на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Комисията предлага, във връзка с коронавируса прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително. Самите клубове в този период трябва да „закупят скринингови тестове за COVID-19, с които да бъдат проверени преди подновяване на тренировъчния процес футболисти, спортно-технически щаб и служители на клуба“.

Източник: monitor.bg

 
banner
banner
Петя Митева