Начало » Общност » С модул „Оказване на първа долекарска помощ“ продължава обучението на доброволците от Детско полицейско управление (снимки)

С модул „Оказване на първа долекарска помощ“ продължава обучението на доброволците от Детско полицейско управление (снимки)

През втория срок на учебната 2019/2020 г. децата, доброволци в Програмата на МВР „Детско полицейско управление“ ще се учат как се оказва първа помощ при инциденти, свързани с навяхване, охлузване, кръвотечение от носа, химическо изгаряне, порезни рани и изпадане в безсъзнание, научи BudnaVarna.

Техни обучители отново ще бъдат доброволците от Български младежки червен кръст – Варна. Важна част от обучението по модула е и как децата да се предпазват от подобни инциденти.
През тази седмица стартира обучението в СУ „Гео Милев“ и ОУ „П. Волов“, предстои включването и на децата от ОУ „Черноризец Храбър“, СУ „Л. Каравелов“ и ОУ „Цар Симеон I.

Полицейски служители ще провеждат занятия по „Безопасност на движението по пътищата“, както и по детска полицейска лична защита.

 
banner
banner
Петя Митева